Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Raabe júliusi hírlevél

Közérdekű információ: július közepén két hétig zárva tartunk

2019. július 15. és 28. között kiadónk zárva tart. A megrendelések feldolgozását július 29-én kezdjük meg. Ügyfélszolgálatunk nem lesz elérhető, és ebben a két hétben mintaboltunk sem látogatható. Köszönjük megértését és türelmét!

 

Teltházas konferencia a bölcsődevezetőknek

„… nagyon szeretem a rendezvényeiteket, az egyik legjobban szervezett és legkiemelkedőbb előadókkal, akiknek csak voltam az előadásain. A következőre is mindenképpen megyek :)” – írta egyik résztvevőnk.
Tovább >>

 

 

A köznevelés intézményei és az alapítványok – Gyakorlati szövegmintákkal és jellemző hibákkal kiegészítve

Az alapítványok létrehozásának és működésének, valamint támogatásuk rendjének jogi környezete is gyökeresen megváltozott az elmúlt nyolc évben. Érdemes áttekinteni a kialakult helyzetet, és megkeresni a választ arra a kérdésre, lehet-e és, ha igen, milyen kapcsolat a köznevelés intézményei és az alapítvány, alapítványok között.
Tovább >>

 

A köznevelés intézményei és az alapítványok
Az adománygyűjtés

A civil törvény felhatalmazza az alapítványt adománygyűjtésre. E tevékenység kapcsán azonban mindössze annyit ír elő, hogy ez a tevékenység nem járhat az adományozó, illetőleg más személyek zavarásával, a személyhez fűződő jogok és az emberi méltóság sérelmével.

Tovább >>

 

 

Így készítse el az óvodás gyermekek névsorát egyszerűen!
Letölthető, szerkeszthető melléklettel!

Intézményvezetőként sok dokumentumot és táblázatot kell kezelnünk. Most megmutatjuk hogyan készül el egyszerűen a gyerekek névsora!

Tovább >>

 

 

A középfokú nyelvvizsga, mint a felsőoktatásba való belépés feltétele

A felsőoktatásról szóló jogszabályok előírásai alapján 2020. január 1-jétől csak azok az érettségizett tanulók adhatják be jelentkezésüket valamelyik felsőoktatási intézménybe, akik legalább középfokú nyelvvizsga-bizonyítvánnyal vagy az idegen-nyelvtudást igazoló azzal egyenértékű okirattal rendelkeznek. – Petróczi Gábor írása

Tovább >>

 

A lisztérzékeny óvodások étkeztetése

Az óvodában minden, szakorvos által igazolt diétás étkezést igénylő személy számára az állapotának megfelelő diétás étrendet kell biztosítani. A speciális igényű gyermekek étkeztetésének megoldása nem múlhat az intézmények helyzetén, belátásán vagy jóindulatán, és nem hárítható át a szülőkre. – Dr. Farkas Ildikó írása

Tovább >>

 

Ki kell-e fizetni a vezető túlóráját?

Amennyiben 30 napon túl kell egy óvodapedagógus számára további helyettesítést, foglalkozás megtartását elrendelni, akkor ezt a többletmunkát anyagilag is el kell ismernie a munkáltatónak. – Béresné Dr. Budai Gyöngyi írása

Tovább >>

 

Játszótéri eszközök a bölcsődeudvaron

A játék a bölcsődés korú gyermekek egyik alapvető tevékenysége, amelynek pótolhatatlan szerepe van az egészséges és harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődés folyamatában.
A játszótéri eszközök használata azonban különböző veszélyeket, kockázatokat is magában rejt.

Tovább >>

 

Óvodák fejlesztésére nyílik pályázat

Ötmilliárd forint keretösszegben óvodák fejlesztésére nyílik pályázati lehetőség a Magyar falu program keretében – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón, Budapesten.

Tovább >>

 

Várhatóan nem egyszerre, hanem több lépcsőben vezetik be az új Nemzeti alaptantervet

Első és ötödik évfolyamon biztosan bevezetik az új Nemzeti alaptantervet (NAT) 2020-ban, a 9. osztályosok körében viszont várhatóan csak 2021-ben, majd 2022-től felmenő rendszerben következhet a többi évfolyam – mondta el Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ (KK) elnöke, egy szakmai konferencián.

Tovább >>

A gyermekek elhelyezése a szünetek időszakában

Mire ez a cikk megjelenik, valószínűleg nem fejeződnek be a viták arról, hogy az önkormányzatoknak vagy az iskolákat fenntartóknak kötelessége a gyermekekről való gondoskodás a nyári vakáció alatt? Érdemes hát megismerkedni azokkal a rendelkezésekkel, amelyek a tanulók felügyeletének ellátását szabályozzák. – Dr. Selmeciné dr. Csordás Mária írása.

Tovább >>

 

 A nyári szünet kérdései

Megkezdődött a nyári szünet és vele együtt a gyermekek elhelyezésének kérdése. A korábbi évekhez hasonlóan – ha csendesednek is –, valószínűleg nem fejeződnek be a viták arról, hogy az önkormányzatoknak vagy az iskolákat fenntartóknak kötelessége a gyermekekről való gondoskodás a nyári vakáció alatt? Úgy gondoljuk, érdemes megismerkedni azokkal a rendelkezésekkel, amelyek a tanulók felügyeletének ellátását szabályozzák.

Tovább >>

 

 

 Döntéshozatal az illetményeltérítésről

A tankerületi központ részeként működő köznevelési intézményben a döntés joga a tankerületi központ vezetőjét illeti meg. A köznevelési intézmény vezetője azonban javaslattételi és egyetértési jogot gyakorol ennél a munkáltatói döntésnél. Az illetményeltérítéssel kapcsolatos döntést a munkáltatói jog gyakorlója, a köznevelési intézmény vezetője hozza meg.

Tovább >>

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet