Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Raabe hírlevél – 2020. július

 

Milyen teendői vannak az óvodavezetőnek a nevelési év kezdetén?

A feladatok legnagyobb részét a nevelési év indításakor kell elvégezni.  A bérezés és a jogszabályok változásának nyomonkövetése mellett az óvodavezetőnek kell elkészítenie a nevelési év munkarendjét is, amit az óvoda honlapján nyilvánosságra kell hozni. Feladata továbbá a Munkaterv végleges összeállítása, elfogadtatása a nevelőtestülettel, valamint a szülői közösség részére a véleményeztetés biztosítása.

 

Tovább >>

 

 

Az iskolaigazgató feladatai a nevelési év kezdetén

Mire a diákok szeptemberben megérkeznek az iskolába, az intézményvezetők és a pedagógusok már számos kötelező feladatot végeztek el. Teszik mindezt a tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet, illetve a többi jogszabály előírásai alapján. A tanév 180 napján pedig további kötelezettségeknek kell eleget tenniük.

 

Tovább >>

 

 

 

Segítünk az újrakezdésben

E-learning tanfolyamainkat most 30% kedvezménnyel végezheti el! 15 kreditpont – és még csak ki sem kell tennie a lábát otthonról!

 

Tovább >>

 

 

 

 

A vezető szerepe a változási folyamatban

A vezetőnek kiemelt szerepe van a változások támogatásában, hiszen neki kell átsegítenie munkatársait a változási görbén, mindig azt a segítséget megadva, ahol az emberei éppen tartanak, amire éppen szükségük van a továbblépéshez. Mindezt pedig úgy kell megtennie, hogy közben ő maga is átesik a változással járó egyéni feldolgozási folyamaton.

 

Tovább >>

 

 

 

Rumini – játékos feladatok az olvasmány feldolgozásához

Módszertani e-bookunkban a feladatok során egyrészt igyekszünk rögzíteni, tudatosítani a műfaji sajátosságokat (a tengerészregényét), másrészt szándékunk, hogy a drámapedagógia eszközeivel a feldolgozás élményszerűségét erősítsük. Ez azt jelenti, hogy több olyan feladatot is javaslunk, amelyek látszólag csak érintőlegesen kapcsolódnak a konkrét eseményekhez, s inkább a kreativitás kibontakozását, a fantázia fejlesztését szolgálják.

 

Tovább >>

 

 

 

Vándorló mesék az óvodában

mesékkel való játék – dramatizálásuk, eljátszásuk, továbbgondolásuk – tartós öröm forrása a gyerekek számára. A Vándorló mesék című írásban található mesefeldolgozások túllépnek a csoportszoba keretein, hogy az egész épületet behálózhassa a mese szelleme. A mesék használatával Ön is könnyen elvarázsolhatja az óvodát, és csodálatos perceket tölthet a gyerekekkel.

 

Tovább >>

 

 

 

Hogyan gyártsunk jó videós tartalmakat a közösségi médiába?

A Facebook előtérbe helyezi a videós tartalmakat, élő videókat, vagyis így nagyobb organikus elérést biztosít a felhasználók felé. A legfontosabb, hogy organikusan érje el követőit, de bizonyos esetekben, adott tartalmaknál élhet a fizetett Facebook-hirdetés nyújtotta lehetőségekkel. Egész egyszerűen azért érdemes polgármesterként videókat használnia, mert az emberek szeretnek videókat nézni a neten: ezt a fajta kommunikációt meggyőzőbbnek, hitelesebbnek tartják, mert látják a beszélő mimikáját, gesztusait is.

 

Tovább >>

 

 

Nyári barkácsötletek hűvösebb napokra

A nyár a pihenés, feltöltődés időszaka, amikor respektáljuk, hogy a gyerekeknek is jár mindez. De nyáron sem lehet mindig az udvaron ugrálni, homokozni, ápolni az óvoda kertjének növénykéit. Nyáron is lehet hűvös, borús az idő, ami bekényszeríti a csoportot a szobába. Arról már nem is beszélve, hogy a kézműves foglalkozások is lehetnek pihentetőek, felszabadítóak, és kellő motiválással az intellektuális erőfeszítést igénylő, logikai vagy éppen új ismereteket nyújtó feladatok is örömmel tölthetik el csoportunk tagjait. Ilyen beszélgetős, mesélős és gondolkodós alkotói-játékra hívó manuális foglalkozások leírását osztom most meg az olvasókkal.

 

Tovább >>

 

 

Munkajogi kérdések és válaszok – június

Munkajogi állásfoglalást szeretnék kérni. Városunkban a polgármester az óvónők, illetve az óvodákban dolgozó technikai személyzet munkaidejét, illetményét 50%-kal csökkenti. A vezető óvónőt berendelte a hivatalba, így tájékoztatta őt. A polgármester nem ismeri el az otthoni munkát. Az óvoda városi ügyeletet tart 3 csoportban, hogy megfeleljenek a jelenlegi helyzetnek. 6 órától 17 óráig. Mindig 3 óvónő és 3 dajka dolgozik. Hivatalosan, írásban még nem kapták meg. A vezető óvónő szóban tájékoztatta a dolgozókat. A szabadságukat már részben kivették a dolgozók. Megteheti-e a jelenlegi helyzetben?

 

Tovább >>

 

 

 

 

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet