Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Raabe hírlevél – 2020. augusztus

 

AKTUÁLIS! – A pedagógusok ágazati szakmai pótléka

2020. július 1-je több új szabályt is hozott a pedagógusok életében. Változott a vezetői pótlékok számítása és az óvodákban megjelent egy új bérelem, az ágazati szakmai pótlék, mely a szociális ágazatokban, az egészségügyben, a bölcsődékben már évek óta ismert.

 

Tovább >>

 

 

 

 

AKTUÁLIS! – Megjelent a közlönyben a 2020/2021. tanév rendjéről szóló 27/2020. (VIII. 11.) EMMI-rendelet

A 2020/2021. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2020. szeptember 1. (kedd) és utolsó tanítási napja 2021. június 15. (kedd).

 

Tovább >>

 

 

 

 

Hogyan kezeljük a gyermekekről készült fényképeket az óvodában, bölcsődében?

A GDPR 4. cikk 12. pontja szerint adatvédelmi incidensnek számít egy rossz helyre küldött e-mail, egy levél jogosulatlan felbontása vagy a gyermek fényképének elhelyezése az intézmény honlapján a szülő tudta nélkül.

 

Tovább >>

 

 

 

 

Kreatív játékötletek kisgyermekkel foglalkozó szakembereknek – képzésajánló

Ennek a továbbképzésnek a célja az, hogy a konkrét ismeretek átadásán túl értelmezési keretet nyújtson a kisgyermekek megismeréséhez. A személyiségfejlődésük értelmezése, az egyes pszichés funkciók fejlődésének és integrálódásának nyomon követése mellett a képzés hangsúlyos feladata érzékennyé tenni a kisgyermekekkel foglalkozókat a kreatív, spontán játékhelyzetek felismerésére, a gyermekekre adaptált interaktív játékhelyzetekbe való belemerülésbe.

 

Tovább >>

 

Sokoldalú készségfejlesztés a német és angol nyelvórákon – képzésajánló

Az idegen nyelvet oktató pedagógusok igénylik a folyamatos megújulást és ismereteik felfrissítését munkájuk során. Képzésünk alkalmat nyújt arra, hogy a résztvevő pedagógusok színes, kreatív, újszerű ismeretátadással segítsék a diákokat a tananyag-elsajátításban.

 

Tovább >>

 

 

 

 

Mozgásos kompetenciák fejlesztése az óvodában – képzésajánló

Segítséget adunk az óvodapedagógusok számára olyan ismeretek és jártasságok elsajátításához, melyekkel képessé válnak korszerű, élményt nyújtó, fejlődésorientált mozgásos foglalkozások megtartására.

 

Tovább >>

 

 

 

 

Digitális eszközök alkalmazásának lehetőségei a kisgyermekkori nevelésben – képzésajánló

Továbbképzésünk célja gyakorlatorientált, korszerű tudás átadása a digitális eszközök kisgyermekkorban történő alkalmazásának lehetőségeiről. Kiemelten foglalkozunk azzal, hogy a pedagógusok továbbfejlesszék digitális kompetenciáikat, ismerjék meg az infokommunikációs technológiával támogatott foglalkozások elméleti, módszertani és technológiai hátterét.

 

Tovább >>

 

 

 

A tik mint tünet jellegzetessége

A tik jelenség hátterében az izmok akaratlan, automatikus tevékenysége áll, amit két csoportba sorolnak a diagnózison belül.Dr. Tárnok Zsanett klinikai szakpszichológus, neuropszichológus alapítványigazgató (Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért Gyermekpszichiátriai Kórház és Szakambulancia) írását az Egyéni fejlesztés, személyre szabott nevelés című kiadványunk előfizetői végig elolvashatják az augusztusi számban, ahol részletesebben ír a Tourette-szindrómáról is (a populáció körülbelül 1 százaléka (főleg fiúk) Tourette-szindrómában (TS) szenved).

 

Tovább >>

 

 

Tanulókártya Projekt a távtanulás döccenői miatt

Bizonyos helyzetekben a legegyszerűbb megoldásokkal kell a tanulástámogatást a csúcsra járatni. Ilyen helyzet a koronavírus-járvány, ami miatt a 2019/2020-as tanév második félévének nagyjából a fele távoktatásba fordult. Erre a helyzetre nem volt felkészülve az oktatás, még a magyarországinál fejlettebb oktatási rendszerek sem teljesen, így nagyon sok hiány, elmaradás keletkezett. Részletet közlünk Gyarmathy Éva klinikai és nevelés lélektani szakpszichológus (Természettudományi Központ Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének tudományos főmunkatársa) írásából – a teljes cikk az Egyéni fejlesztés, személyre szabott nevelés című kiadványunk augusztusi kiegészítő kötetében olvasható.

 

Tovább >>

 

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet