Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Pályázati felhívás pedagógusoknak “Te hogyan mesélsz a lámpahulladékról?”

Ezzel a címmel írja ki pedagógusoknak szóló kreatív pályázatát az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. “Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című országos tájékoztató kampányának keretében.


Az Electro-Coord Magyarország legfrissebb kampányában arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a kijelölt gyűjtőpontokon, illetve gyűjtőpartnereknél szabaduljanak meg a hulladék fényforrásoktól. Különösen fontos a lakosság körében tudatosítani, hogy a veszélyes anyagokat is tartalmazó energiatakarékos égők és lámpák nem kerülhetnek a kommunális hulladékba!

 

A pályázat célja
A pedagógusok segítségével a környezeti nevelés keretében egy rövid szemléletformáló foglalkozással felhívni a gyermekek figyelmét a fényforrás hulladék létezésére, szelektív gyűjtésének fontosságára és újrahasznosításának eredményeire.
A pályázat tárgya
A fényforrás hulladékok jellemzői, a kezelésükre kiépült országos visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer.

A pályázók köre
A pályázaton részt vehet valamennyi Magyarországon lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező pedagógus, aki óvoda, általános vagy középiskola aktív dolgozója, közvetlen kapcsolatban áll legalább egy gyermekcsoporttal és a jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeket magára nézve elfogadja.

Pályázati határidők
A pályázat indítása: 2017. szeptember 1.
A pályázat keretében tartott foglalkozás az alábbi időszakban valósítható meg: 2017. szeptember 1.-2017. szeptember 15.
A pályázatok leadási határideje: 2017. szeptember 22. 20:00
Eredményhirdetés: 2017. szeptember 27. 10:00

A pályázat menete
A pályázatban arra ösztönözzük a pedagógusokat (óvónőket, tanítókat, tanárokat), hogy a tanév kezdetén egy rövid, célzott foglalkozás, tanóra keretében beszéljenek a gyerekeknek a lámpahulladék szelektív gyűjtésének fontosságáról, újrahasznosítási lehetőségeiről.
Ennek a célzott környezetvédelmi foglalkozásnak a megvalósítására várjuk a pedagógusok kreatív ötleteit. A foglalkozáshoz szükséges szakmai információkat egy tájékoztató prospektus formájában elérhetővé tesszük a pályázati kiírás mellékleteként. További információ szerezhető az alábbi oldalakon:
http://www.electro-coord.hu/
http://lampahulladek.blog.hu/
https://www.facebook.com/lampahulladek/

A pályázati anyagban a pedagógus által megvalósított foglalkozásról kell beszámolni röviden, a pályázati kiírás mellékleteként letölthető pályázati adatlapon.

A pályázati anyag az alábbi fő részekből áll:
– rövid szöveges összefoglaló a megvalósult foglalkozásról
– rövid beszámoló a tapasztalatokról, kapott visszajelzésekről
– képes anyag (pl. fotó, gyerekek rajza stb.)
A Pályázó köteles arról gondoskodni, hogy a fotók, rajzok felhasználására vonatkozó hozzájárulások a gyermekek és a 18. év alattiak esetében a törvényes képviselők részéről írásban rendelkezésre álljanak.
A pályaműveket a palyazat@zoldtartalom.hu email címre elektronikusan kell eljuttatni “pályázat” tárgy megjelöléssel. Az elektronikusan meg nem érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázatok elbírálása
A beérkező pályázatokat első körben formailag ellenőrizzük, majd 3 fős szakmai zsűri értékeli a beérkezett dokumentumokat. A pályázatok az alábbi szempontok alapján kerülnek érékelésre:
1. A megvalósított ötlet egyedisége, a megvalósítás kreativitása.
2. A környezeti nevelés keretében átadott tudás szakmai pontossága.
3. A gyermekek bevonása, aktivizálása.

A pályázat díjazása 
A zsűri által kiválasztott legjobb 20 pályázat tulajdonosának 1-1db (összesen 20 db) Electro-Coord logóval ellátott Powerbank, hordozható mobiltöltő kerül átadásra.
A Powerbank jellemzői: Powerbank, hordozható mobiltöltő tökéletes megoldás az úton lévőknek: a manapság használatos valamennyi okostelefonhoz és USB-s készülékhez, USB töltő kábel micro-USB véggel, (hossza kb. 33 cm), kék színű LED töltöttség kijelzővel, bemeneti teljesítmény: 1000 mAh, kimenő teljesítmény: 5V, 1000 mAh, kapacitás: 4000 mAh, kiváló minőségű lítium-ion akkumulátorral.

A nyertesek értesítése
A pályázat nyerteseit az eredményhirdetés napján a pályázatban megadott e-mail címre küldött elektronikus levélben tájékoztatjuk a nyereményről, és ott kérjük meg, hogy válaszukban vegyék fel velünk a kapcsolatot.
http://lampahulladek.blog.hu/2017/08/15/palyazati_felhivas_pedagogusoknak

 

 

Forrás: http://www.pafi.hu/

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet