Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Nyári kalandozás a könyvek birodalmában

Elérkezett a szünidő, amikor a diákok olvasóvá nevelésére több idő jut. Ha pedig megfelelő könyvet adunk gyermekünk, tanulónk kezébe, akkor a nyári olvasás nem kötelező feladat, hanem öröm, kaland, élvezet lesz a
számukra. Hogyan válasszunk?

 

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Gyermek- és Ifjúsági Irodalmi Pontja színes, tematikus könyvajánló
összeállításával segíti a szülőket és a pedagógusokat kiválasztani a megfelelő nyári olvasmányokat.

 

 

A gyűjteményt a Pedagógiai Könyvtár és Múzeum kortárs gyermek- és ifjúsági irodalommal, mesepedagógiával foglalkozó kollégái állították össze, így a közismert regényeken túl olyanok is szerepelnek az ajánlóban, amelyeket talán kevésbé ismernek a szülők és a pedagógusok.

 

 

„Összeállításunkban olyan könyveket javaslunk, amelyek közel állnak a diákok mindennapjaihoz, kalandosak, humorosak, élményekkel ajándékozzák meg őket. A könyvajánló összeállítása során fontos szempont volt a minőségi szöveg, ugyanakkor a kalandos cselekmény, illetve az nyárhoz kapcsolható téma. A válogatás összeállításának szem előtt tartottuk, hogy valóban “nyári” olvasmányok kerüljenek a listára; kortárs és klasszikusabb szövegeket, illetve magyar és nemzetközi irodalmi anyagokat egyaránt tartalmazzon, és törekedtünk arra is, hogy lehetőleg egyensúlyba legyenek az inkább fiús vagy az inkább lányos olvasmányok” – olvasható az OFI oldalán.

 

 

Minden korosztály részére – a 6 évestől a 15 évesig – találhatók izgalmas és kalandos történetek, amelyek által élménnyé tehető a diákoknak az olvasás. A nyári könyvajánlónk két témában készült: nyári kalandok, valamint vízparti történetek. A nyári kalandok között a kicsiknek szerepel Domonyi Rita Tündérbodár című könyve, Michael Bond A medve, akit Paddingtonnak hívnak című műve, Máté Angi Egy susogó levél című kötete, a nagyobbaknak pedig Anthony Horowitz A sólyom gyémántja és Seita Parkkola Vihar, valamint Pára című izgalmas könyve. A vízparti olvasmányok között felbukkan Berg Judit Rumini-sorozata, Máté Angi Kapitány és Narancshal, Friederike Wilhelmi Miért sós a tenger?, Dave Eggers Ahol a vadak várnak című könyve is. A teljes lista rövid ismertetőkkel itt olvasható.

 

 

(Forrás: www.ofi.hu )

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet