Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Nem félemlít meg pedagógusokat vizsgálatokkal a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) “ismételten visszautasít minden olyan vádaskodást, hogy pedagógusokat vegzál vagy félemlít meg vizsgálatokkal és ellenőrzésekkel”.

 

Az intézményfenntartó az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a Párbeszéd Magyarországért (PM) szóvivőjének hétfői nyilatkozatára reagált. Tordai Bence azt mondta, hogy szerintük az elmúlt időszakban tartott pedagógustüntetéseken részt vevő tanárokat és iskolákat több esetben is “vegzálta” a Klik.

 

A szervezet közleményében hangsúlyozták, hogy az ellenzéki párt sajtóban megjelent nyilatkozata félrevezető, és arról árulkodik, hogy a PM nincs tisztában az ellenőrzés fogalmával.

 

A fenntartó nem gyakorol hatósági jogköröket. Működéssel kapcsolatos hatósági ellenőrzést az állami fenntartású intézményekben a kormányhivatal hajthat végre, a pedagógiai munka felügyeleti ellenőrzését pedig az Oktatási Hivatal végezheti – írták.

 

A Klik az ellenőrzési tervében szereplő vizsgálatokat, valamint a hozzá érkező bejelentések alapján a törvényességi ellenőrzéseket folytatja le.

 

“Ezeknek az ellenőrzéseknek a szerepét, menetét jogszabály határozza meg, nem pedig valamiféle politikai akarat” – emelték ki, hozzátéve: a PM-nek az idén ellenőrzött tanárok és iskolák listáját érintő közérdekű adatkérésére a határidőt betartva válaszolnak majd.

 

Írta: MTI

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet