Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Ne égess! Rajz-és irodalmi pályázat általános iskolásoknak

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár kilencedik alkalommal hirdet rajz-és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel.

Játék a múzeummal

 

A rajzpályázatot idén is két korcsoport számára hirdetjük meg, de a versenykiírás ezúttal még több fantáziadús megoldásra ad lehetőséget.

 

A felső tagozatos diákok esetében arra vagyunk kíváncsiak, milyennek képzelik a gyerekek a jövő tűzoltását, tűzoltóját. Nevezhetnek bármilyen, a jövőt ábrázoló – tűzzel, a tűzoltók munkájával kapcsolatos – ötleteikkel, vagy elképzelt, jövőbeni katasztrófához (földrengés, árvíz, vihar, vegyi baleset) és annak elhárításához kapcsolódó művekkel is (ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott képek stb.).

 

Az alsó tagozatosoktól bármilyen tűzeset, katasztrófa feldolgozását várjuk, de ha kedvet kapnak a jövőbe pillantani, szívesen fogadjuk tőlük is a felsősökéhez hasonló megoldásokat.

 

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, melyre ezúttal „Tűzoltás 2050-ben” címmel várunk alkotásokat, melyekben szárnyaló fantáziával írhatják meg, hogy elképzelésük szerint milyen módon, milyen eszközökkel lehet majd tüzet oltani, és vajon milyenek lesznek a jövő tűzoltói. A majdan bekövetkező természeti katasztrófákról szóló írásoknak is ugyanúgy örülnénk. A fogalmazások szabadon választott műfajban készülhetnek, pl.: vers, elbeszélés, mese, fantasy, stb.

 

Kérjük, hogy a pályázatokat – iskola, osztály, felkészítő tanár megjelölésével – postai úton, az irodalmi alkotásokat postán vagy e-mailben juttassák el a múzeum címére. Elérhetőségként lehetőleg e-mail címet és telefonszámot is kérünk!

 

A múzeum elérhetősége: 

1105 Budapest, Martinovics tér 12., illetve  kok.muzeum@katved.gov.hu

 

A beküldési határidő: 2016. január 29. / péntek /

 

A győzteseket és helyezetteket februárban ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzuk, a kiemelkedő alkotásokból kiállítást rendezünk.

 

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre a fenti e-mail címen, illetve a 06-1 261-35-86-os  telefonon  válaszolunk.

 

Forrás: Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

 

Ezt a cikket olvasta már?

Tűzvédelmi nevelés az óvodában >>

 

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet