Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Meseíró pályázat denevérekről

2016-ban Az Év Emlőse: a denevér! Ebből az alkalomból a Földművelésügyi Minisztérium Vadonleső Programja és a Magyar Természettudományi Múzeum több szakmai támogató szervezettel karöltve tematikus évet hirdet.

 

“A város peremén, ahol élek,

beomló alkonyokon

mint pici denevérek, puha

szárnyakon száll a korom,

s lerakódik, mint a guanó,

keményen, vastagon.”

 

József Attila: A város peremén című feledhetetlen verséből kölcsönzött sorát adtuk mottóul annak a meseíró pályázat csokornak, mellyel szeretnénk az általános iskolás korosztály figyelmét a köztünk – akár a települések belterületén is – élő denevérekre irányítani. Az alkotáshoz segítséget nyújt a Természetvédelem Nagykövete címet is viselő, népszerű kortárs költők, meseírók lelkes társasága, akik egy-egy denevérekről szóló, vagy hozzájuk kapcsolódó mesét kezdtek el számunkra írni.

 

Ezeket az első sorokat találhatják meg a gyerekek a pályázati kiírásokban és nincs más dolguk, mint folytatni, befejezni azt a történet-csírát, amelyik megtetszik nekik.

 

A pályamunkák maximum 2 oldalasak lehetnek. A kísérő illusztrációk bármilyen technikával készülhetnek.

 

A pályázatokat a lakcím szerinti nemzeti park igazgatóságra kell 2016. május 31-ig beküldeni a nevezéshez.

 

A nyertes pályázókat (1-3 helyezettek) nemzeti parkos tárgyi nyereménnyel jutalmazzuk, valamint meghívást kapnak a 2016. november 18-ra szervezett  Denevér gálára is a Magyar Természettudományi Múzeumba.

 

A határidő lejárta után aztán megmutatjuk, hogy maguk a meseíró költőink hogyan is képzelték el a történet kifejtését és lezárását. Izgalmas játéknak ígérkezik, igaz? Akkor hát denevér-mesére fel!

 

További információ >>

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet