Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Megújuló cserelapos kiadványaink – Az egészségfejlesztés nagykönyve

Napjainkban egyre nyilvánvalóbb, hogy az öröklött géneken túl a mindennapi életvitelünk is nagyon fontos tényező az egészségünk megtartásában. A betegségek nem csak rövidebb élettel, de az életminőség romlásával is járnak. Legtöbben csak akkor kapunk észbe, amikor már betegek leszünk. Pedig ahhoz, hogy sokáig, és egészségben éljünk, már gyerekkorban tennünk kell.

 
 

 Az egészséges életmódra való átállás bizony nehézkes, és nem problémamentes, ezért kívánatos, hogy gyermekeink már ebben nőjenek fel: mindennapjaik része legyen az egészséges táplálkozás, a mozgás, ismerjék a betegségek megelőzésének lehetséges módozatait.

 
 

Ma már az óvodáknak, iskoláknak rendelkezniük kell a helyi pedagógiai programba ágyazott egészségfejlesztési programmal. Az intézmény nevelőtestületének kell ezt létrehoznia, és a pontjait beillesztenie a mindennapi munkájába. Olvasóinktól egyre több visszajelzést kaptunk, hogy több információt, segítséget szeretnének kapni az egészségfejlesztési munkájukhoz, ezért a Testnevelés, testmozgás és a Védőnők kézikönyve című kiadványunkat összevontuk és kibővítettük: a megújult kötetünk immár a teljes körű egészségfejlesztéssel foglalkozik. Címét Az egészségfejlesztés nagykönyve – Módszertani segédletek, szakmai tudnivalók címre módosítottuk.

 
 

Miben lesz más ezentúl a kötet? Kiadványunknak továbbra is meghatározó részében foglalkozunk a testneveléssel, valamint a védőnőknek is szóló szakmai, jogi ismeretekkel. De ezentúl  közlünk cikkeket az egészséges táplálkozás; a lelki egészség; a prevenció; a bántalmazás, iskolai erőszak megelőzése; a baleset-megelőzés és elsősegélynyújtás, a személyi higiéné és a közösségi alapú egészségfejlesztés témaköréből is.

 
 

Továbbra is közlünk:

 

·     intézményvezetőknek szóló jogi magyarázatokat,

·     egészségfejlesztéshez kapcsolódó szakmai, módszertani cikkeket,

·     segédanyagokat, amelyek segítségével a gyermekeknek színes, szórakoztató módon lehet ismereteket átadni,

·     online kiegészítéseket.

 
 

Reméljük, hogy kiadványunkban megtalálnak minden szakmai tudnivalót, gyakorlati segítséget, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egészségesebb generációkat neveljünk fel.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet