Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program idei pályázatai

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program 2016-os pályázati felhívásai, ezek keretében a fiatalok tehetségük jellegének és szintjének megfelelő segítséget kaphatnak képességeik kibontakoztatásához.

 

A Nemzeti Tehetség Programot az Országgyűlés ötpárti konszenzussal fogadta el, annak célkitűzései húszéves időkeretben, kétéves cselekvési programok végrehajtásával valósulnak meg. A támogatásokból évente 300-350 ezer tehetséges fiatal vehet részt adottságai kamatoztatását segítő programokban.

 

Közölték, idén a magyar költségvetési forrásokból – a tavalyihoz hasonlóan – ismét 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre a pályázatok támogatására. A program forrásának alapját a személyi jövedelemadókból származó egyszázalékos felajánlások képezik, amit a kormány egészít ki.

 

Még nem volt arra példa, hogy a program pályázati felhívásai ilyen korán jelenjenek meg, ezzel lehetővé válik, hogy a tehetségsegítő szervezetek már támogatást elnyert programjaikkal tervezve kezdhessék meg a 2016/2017-es tanév szakmai munkáját – olvasható a közleményben.

 

Kitértek arra is, hogy az idei évtől több nyílt felhívás, így a népszerű Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíj felhívása is elérhetővé válik a határon túli oktatási profilú magyar civil szervezetek, a magyar tanítási nyelvű általános iskolák és középiskolák tehetséggondozó programjai, a határon túli magyar tehetségek számára.

 

A nyílt pályázatok beadási határideje május 2-a. Bővebb információ a www.emet.gov.hu honlapon érhető el.

 

Írta: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet