Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Magyarországon először Pécs nyerte el az UNESCO Tanuló Város díját

A közös kommüniké szerint az UNESCO idén tizenhat városnak ítélte oda a díjat, amelyet Magyarországon elsőként Pécs viselhet. A nemzetközi zsűri azon városokat ismerte el, amelyeknél “kimagasló és kézzel fogható a fejlődés az oktatás és az élethosszig tartó tanulás területein”. Az UNESCO közleménye Pécsről hangsúlyozta: a város olyan platformot hozott létre, amely jelentősen hozzájárulhat az oktatás és tanulás területeinek további fejlesztéséhez.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere példaként említette a város és az egyetem közös, Pécsi Tanuló Város – Régió Fórum elnevezésű kezdeményezését, amelyet egyúttal a “partnerség-alapú tanulási innováció modelljének” nevezett.

 

A polgármester reményének is hangot adott, miszerint az UNESCO-díj hozzájárul a város- és térsége fejlesztéshez, illetve Pécs Zöld Főváros-címért benyújtandó pályázatának sikeres megvalósításához.

 

Bódis József, a PTE rektora nagy megtiszteltetésnek és örömnek nevezte a díjat, majd felidézte, hogy idén ünneplik a pécsi egyetem alapításának 650. évfordulóját. Emlékeztetett arra is, hogy a PTE egyre növekvő számú külföldi hallgatójával, magas színvonalú oktatásával és értékes diplomájával “méltó alapja, bázisa lehet ennek a területnek”.

 

A PTE-nek a Modern városok program keretében tervezett 24 milliárd forintos fejlesztésére utalva reményét fejezte ki, hogy azok megvalósításával “még magasabbra helyezzük magunk számára az átugrandó lécet”.

 

 

Forrás: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet