Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Klebelsberg Központ: folyamatosan bővül a sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó szakemberek képzése

Folyamatosan bővülnek a sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó szakemberek képzési lehetőségei – tudatta a Klebelsberg Központ közleményben az MTI-vel.

Ezt arra reagálva közölték, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala vizsgálatában mulasztásokat és jogsértő gyakorlatokat tárt fel a sajátos nevelési igényű tanulók oktatáshoz való hozzáférésében. A vizsgálat megállapításai közül kiemelték a szakemberhiányt.

 

 

A Klebelsberg Központ azt írta: a kormány kiterjesztette a Klebelsberg Ösztöndíjat a gyógypedagógiai alapszakos hallgatókra, és ezzel párhuzamosan a debreceni és a nyíregyházi egyetemen is elindult gyógypedagógus-képzés. Emellett a tankerületi központok munkáltatói hatáskörükben eljárva szervezik a szakos ellátás biztosítását, illetve folyamatosan hirdetik a gyógypedagógiai állásokat.

 

 

Hangsúlyozták, hogy a központ és a tankerületi központok mindent megtesznek azért, hogy minden gyermek hozzájusson a számára szükséges fejlesztésekhez.

 

 

Forrás: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet