Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Ki lehet intézményvezető?

Ha feltesszük a kérdés, ki lehet óvodavezető vagy iskolaigazgató, akkor két szempontot kell figyelembe vennünk.

Elsőként meg kell felelnie a törvényességi feltételeknek, de nem elhanyagolható szempont a vezetői rátermettség, a személyiség sem.

 

A törvényességi feltételek alatt azt kell érteni, hogy nyilván rendelkeznie kell felsőfokú végzettséggel a pályázónak, kell, hogy legyen szakmai tapasztalata, makulátlan erkölcsi bizonyítványt tudjon prezentálni stb. A foglalkoztatás szabályairól közérthetően itt olvashatunk.

 

 

A rátermettség ezzel szemben sokkal nehezebben megfogható fogalom. Egy sikeres intézményvezető jó munkakapcsolatot ápol a kollégáival és a fenntartóval is. Agilis, lelkes és elszánt. Képes olyan vezetői döntéseket hozni, amely az intézmény egészének érdekét szolgálja, vagyis figyelembe veszi a gyerekek, a pedagógusok, a szülők és a fenntartó elvárásait is.

 

 

Hamarosan új intézményvezetői pozíciók kerülnek kiírásra. Ki lesz ez új óvodavezető vagy iskolaigazgató? A döntéshozók a jelentkezők által benyújtott pályázati anyag alapján döntenek. Ebben a pályázati anyagban kell bemutatni önmagunkat, az intézmény működtetésére vonatkozó szakmai és operatív elképzeléseinket, a jövőbeli fejlesztésekre vonatkozó terveinket.

 

 

Nem kis feladat tehát a pályázati anyag összeállítása. Dr. Benedek István egyetemi oktató,  mentor évek óta foglalkozik azzal, hogy felkészítse a vezetői pozícióra pályázókat erre a megmérettetésre. Tréningjein gyakorlatias módon mutatja be a pályázati anyag szerkezeti és tartalmi felépítését, a sikeres és hatékony intézményvezetői pályázat elkészítésének módszertanát.  És ami még fontosabb, segítséget nyújt a helyzetelemzésre épülő fejlesztési terv megírásához. Következő tréningjét 2016. január 28-án tartja a 13. kerületi József Attila Művelődési Központban.

A tréning részletei itt olvashatóak.

/Balogh Julianna/

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet