Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Jövőre is megrendezik a középiskolai problémamegoldó versenyt

Január 22-éig regisztrálhatnak a diákok az Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyre (OKPV). A 2017 első negyedévében megrendezendő, történelmi témákat feldolgozó stratégiai versenyt negyedszer hirdette meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Case Solvers elnevezésű szervezet.

 

 

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a többfordulós versenyen valamennyi középiskolás diák részt vehet, aki otthonosan mozog a történelem világában, szeret érvelni, csapatban dolgozni és szívesen fejlesztené problémamegoldó és előadókészségeit.

 

A jelentkezési időszak az online selejtezők végéig, január 22-éig tart. A korábbi évekhez képest újítás, hogy idén nemcsak háromtagú csapatok regisztrálhatnak, hanem január 15-éig egyénileg és párban is lehet nevezni, utóbbi esetekben a szervezők állítják össze a csapatokat.

 

A regisztráció után a pályázók rendelkezésére áll egy hatrészes videósorozat, amelynek segítségével elsajátíthatják az esettanulmányok megoldásához szükséges eszköztárat.

 

A versenyzők három fordulóban mérik össze tudásukat. Január 22-ig online tesztet töltenek ki a csapatok, amelyek közül a legeredményesebbek továbbjutnak a február 11-ei regionális döntőkbe(Székesfehérvár, Miskolc, Pécs, Budapest). A márciusi döntőnek a Mathias Corvinus Collegium ad otthont, ezen a legjobb tizenkét csapat lehet majd ott. A résztvevők minden esetben 72 órával a fordulók előtt kapják meg az esettanulmányt, amelynek megoldását szakmai zsűri előtt mutatják be. A döntőben a zsűritagok között lesz Romsics Ignác történész és Strohmayer János közgazdász is.

 

 

Forrás: MTI

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet