Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Ismét ülést tart a köznevelési kerekasztal

Ismét összeül a köznevelési kerekasztal ma a fővárosban, a tanácskozás várhatóan több új résztvevővel bővül, ugyanakkor a pedagógus szakszervezetek biztosan nem lesznek jelen.

 

Palkovics László oktatási államtitkár elmondta, a keddi kerekasztalon jelen lesz az OECD-szakértője, meghívták az antiszegregációs kerekasztal képviselőjét, a katolikus egyház képviselőjét, a megyei városok szövetségének, az óvodapedagógusoknak a delegáltját, valamint az Alapítványi és Magániskolák Egyesületét is.

 

Míg a kerekasztal alakuló ülésén részt vett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hétfőn azt jelezték, hogy a továbbiakban nem lesznek jelen. A Pedagógusok Szakszervezete a sztrájkbizottsági keretek között kíván egyeztetni, a kormány által ígért anyagot megkapták, azon szakértőik dolgoznak.

 

Az államtitkár korábban jelezte: két kerekasztal-ülés között szakértői munkacsoportok üléseznek, és két hét alatt szeretnének megoldást találni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működési, finanszírozási problémáira, valamint elkezdik a szervezeti átalakítást is.

 

Írta: MTI

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet