Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Így ösztönzi a kormány a családalapítási kedvet 2018-ban! Novák Katalin bejelentése

Mintegy 211 000 családot érint az az intézkedéscsomag, amelyet Novák Katalin jelentett be 2017. július 1-jei sajtótájékoztatóján. Az újabb nagycsaládosokat érintő támogatások 2018-ban lépnek érvénybe. Cél a családalapítási kedv további ösztönzése.

A nagycsaládosok 2018-ban is számíthatnak a kormány támogatására, hiszen ők jelentik a nemzet növekedésének zálogát – mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár 2017. július 1-jén szombaton a budapesti sajtótájékoztatón.

 

2018-ban további családtámogatási intézkedések várhatók
Novák Katalin kiemelte: 2018-ban minden korábban bevezetett családtámogatás megmarad, sőt tovább bővül az intézkedések köre. Kiszámíthatóság kell a támogatásokban, hogy a családok hosszú távra tervezhessenek. Ezért amíg a mostani kormány van hatalmon, semmilyen családtámogatást nem fog megszüntetni – mondta el.

 

Háromgyerekesek családi adókedvezménye 2018
Novák Katalin közölte: a háromgyermekes családok jövőre is havi százezer forint adókedvezményt kapnak, ez éves szinten 1,2 millió forint megtakarítást jelent.
Az adókedvezmény minden további gyermek esetén újabb 33 ezer forinttal emelkedik – emlékeztetett.

Új családtámogatási kedvezmény: engedmény a jelzáloghitel tartozásból
Új kedvezmény jövőre, hogy a családvédelmi akció keretében a jelzáloghitelesek tartozásából a harmadik és minden további gyermek születésénél egy-egy millió forintot átvállal a kormány. Erre tízmilliárd forintot különítettek el a 2018-as költségvetésben – mondta, hozzátéve, hogy a támogatásnak nincs felső határa, tehát amekkora összegre igény lesz, annyit teremtenek elő.

 

Új! Engedmények az anyák diákhitel-törlesztésénél
A gyermeket vállaló édesanyák diákhitel-törlesztését pedig az első gyermek születésénél felfüggesztik, a második gyermeknél elengedik a tartozás felét, a harmadiknál pedig a teljes összeget – sorolta.

 

Új! Nagycsaládosok kiterjesztett kedvezménye a gyermekétkeztetésnél, tankönyveknél
Emellett kiterjesztették az ingyenes gyermekétkeztetést és tankönyvellátást is, ez utóbbi a nagycsaládosok esetében már nemcsak az első kilenc, hanem minden évfolyamon jár.

 

Az államtitkár kitért arra is, hogy a családokat segíti a bölcsődei ellátás. A bölcsődei rendszer fejlesztésére 2018-ban ötmilliárd forintot fordítanak, kifejezetten a közép-magyarországi régióra koncentrálva, mivel ott van több gyermek.

 

Novák Katalin ismertette: a 2016-os mikrocenzus adatai szerint Magyarországon jelenleg 700 000 gyermek él nagycsaládban, a három vagy több gyermeket nevelő családok száma 211 ezer, így a családoknak több mint 12 százaléka nagycsalád.

 

 

Forrás: MTI 2017. július 1.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet