Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Időben elkészülnek a 12. évfolyamos történelemtankönyvek

A 12. évfolyamos történelemtankönyvek az előzetes terveknek megfelelő ütemben készülnek és jutnak el a pedagógusokhoz – közölte az OFI.

 

Azt írták, két – a 2012 óta felmenő rendszerben bevezetett Nemzeti alaptantervnek megfelelő – 12. évfolyamos történelemtankönyvet is készítettek, melyeket a pedagógusok az áprilisi tankönyvrendelési időszakban már megismerhettek az intézet tájékoztató napjain, és a bemutatók prezentációi az OFI honlapján azóta is elérhetők.

 

Közlésük szerint “ahogyan a tankönyvellátás rendszerének átalakítása előtt is jellemzően történt”, az új tankönyvek augusztus hónapban jelennek meg. A tankönyvek nyomdai gyártása július 31-ig tart, ezt követően szállítja ki a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) az intézményekbe és szintén augusztusban válik megvásárolhatóvá a tankönyvboltokban és a KELLO-pontokon.

 

Emlékeztettek arra is, hogy a Nat és a kerettantervek – melyek felmenő rendszerben kerültek bevezetésre – 2012 óta ismertek, tehát a pedagógusok az elmúlt négy évben már megismerték az új követelményeket. Azt, hogy mit kell tanítaniuk a pedagógusoknak, a Nat és a kerettantervek határozzák meg, nem a tankönyvek – írták.

 

Írta: MTI

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet