Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Hip-hip Hipersuli

Néhány héttel a tanév vége előtt másfél éves kísérleti program kezdődött Hipersuli elnevezéssel. Öt különböző nagyságú település egy-egy iskolájának tizenöt osztálya vesz benne részt, a cél a korszerű, digitális oktatás elterjesztése mobil eszközök és a mobilinternet segítségével.

 

Az oktatási programot a Telenor Magyarország Zrt. hívta életre a Microsoft Magyarország Kft., a köznevelésért felelős államtitkárság, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány közreműködésével. A Telenor azt vállalta, hogy 160 Hipernet-eléréssel működő táblagépet ad használatba egy-egy kiválasztott budapesti, ercsi, hódmezővásárhelyi és törökbálinti általános iskola, illetve a zsombói gimnázium diákjainak és tanárainak, emellett ellátja a digitális oktatáshoz szükséges háttértevékenységet, szakértői pedig a tanárok felkészülésében segítenek. A kísérleti programhoz partnerként csatlakozó Microsoft oktatóalkalmazásokat és az órák lebonyolításához szükséges tanári vezérlőszoftvert állított össze.

 

 

A program célja, hogy a legmodernebb technológiák felhasználásával olyan hatékony és élvezetes lehetőségeket dolgozzanak ki, amelyek – kiegészítve a hagyományos, tankönyvekkel történő oktatást – segítik az oktatást és a gyerekek készségeinek fejlesztését.

 

 

Két iskolában a gyerekek haza is vihetik a táblagépeket, másutt közösen használják azokat. A digitális kísérleti tananyagokat a magyar nyelv és irodalom, a történelem, a kémia, a fizika, a matematika, a földrajz, a vizuális kultúra, az erkölcstan, az informatika és az idegen nyelvek oktatására használják.

 

 

A tanév végét néhány héttel megelőző májusi kezdés elegendő volt az első tapasztalatok begyűjtésére –a gépek és az oktatóanyagok tesztelésére éppúgy, mint az új, jól hasznosítható tartalmak felfedezésére és beépítésére. Megmutatkoztak a nehézségek, és akadtak váratlan problémák is, de szerencsére valamennyit sikerült orvosolni. S természetesen kiderült az is, hogy digitális eszközökkel könnyebben, hatékonyabban lehet egyes témákat feldolgozni és azokat megtanítani, a gyerekeket motiválni, és az előrébb tartóknak pluszfeladatokat adni.

 

 

BÕVEBBEN: hipersuli.hu

( Forrás: nol.hu )

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet