Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Európai uniós pályázat nyertese a Magyar Diáksport Szövetség

Egyedüli magyarországi projektként részesült pozitív elbírálásban a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) két éves időtartamra kidolgozott és az Erasmus+ programra benyújtott pályaműve, amelyet az Európai Bizottság 404 támogatható jelölt közül választott ki.

 

A 38 támogatott nyertes közül Magyarországot kizárólag az MDSZ képviseli, amely 2015. január 1-jétől kétéves időtartamra dolgozott ki egy, az Európai Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sport programjába illeszkedő nemzetközi programot, amelynek prioritásai között szerepel többek között az egészséges életmódra nevelés a tömegsportok és szabadidős tevékenységek által. A magyar résztvevővel együtt 5 EU-tagország – Németország, Hollandia, Görögország, Litvánia – partnerségében zajló közös szakmai munka konzorciumvezetője a Magyar Diáksport Szövetség.

 

 

Az MDSZ által benyújtott Erasmus+ pályázat célja, hogy együttműködésen alapuló partnerségi projektet valósításon meg a sporthoz és testmozgáshoz kötődő területeken. A program során a részvevő partnerek közösen kínálnak lehetőséget innovatív gyakorlatok kidolgozására, átadására és megvalósítására különböző – a sport világán belüli és kívüli – szervezetek és szereplők között, beleértve a helyi, regionális, nemzeti és európai kormányzati szervezeteket, sport- és a sporttal kapcsolatba hozható szervezeteket, valamint oktatási intézményeket. A partnerségi együttműködések olyan innovatív projektekben valósulnak meg, amelyek célja egyebek mellett az, hogy támogassa az EU sport és a sporthoz kapcsolódó más területeken kidolgozott szakpolitikai dokumentumainak gyakorlatba ültetését.

 

 

A Magyarországon egyedüli nyertesnek ítélt projekt vezetője és koordinátora a Magyar Diáksport Szövetség. A „Minőségi testnevelés európai keretrendszere” elnevezésű projektbe partnerként a görög Oktatási és Vallásügyi Minisztérium, a holland Centraal Begeleidings Orgaan (egészségtámogató kutató és szolgáltató intézet), a frankfurti Johann Wolfgang Goethe Egyetem és a kaunas-i Technológiai Egyetem kapcsolódik be. A konzorcium tagjai a projekt kétéves időtartama alatt a résztvevő partnerek saját szakmai fejlesztései és a közös műhelymunkák eredményeképpen, saját nemzeti sajátosságaik figyelembevételével elemzéseket és szakpolitikai ajánlásokat készítenek az alábbi területeken:

 

 

1. Nemzeti Minősítési Keretrendszer
2. Köznevelési rendszer
3. Élethosszig tartó tanulás (LLL) kulcskompetencia
4. Testnevelés alaptanterv

(Forrás: Edupress)

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet