Termék Kategóriák
0 termék - Ft

“ELEM-edben VAGY?” pályázat nyári táborozásra

Pályázati felhívás jelent meg a 2016-os Messzehangzó Tehetséggondozó Nyári Táborokban való ingyenes részvételre. A pályázat részleteiről itt olvashat.

A pályázat tárgya:

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány természettudományos és művészeti pályázatot hirdet térítésmentes nyári táborban való részvételre hátrányos helyzetű, tehetséges diákok részére.

 

A pályázat kiírója:

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány nyolc éve keresi és gondozza a nehéz sorsú, természettudományokban, sportban, és a művészetek valamely területén tehetséges 10-18 éves gyermekeket. Évközi tehetséggondozó programokat, nyári tehetséggondozó táborokat szervez és a középiskola végéig támogatja a kiválóságokat Messzehangzó Ösztöndíjjal.

 

Pályázók köre:

Nehéz körülmények között élő, 5-8.osztályos, általános iskolás tanulók, akik természettudományok, matematika vagy informatika iránt komolyan érdeklődnek vagy bármilyen művészeti ágban (képzőművészet, tánc, dráma, zene, stb.) korosztályukhoz képest kiemelkedő teljesítményt mutatnak.

 

A pályázaton elnyerhető díj:

Ingyenes részvétel a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány nyári, természettudományos vagy művészeti tehetséggondozó táborában. A pályázat nyerteseinek az Alapítvány biztosítja a teljes tábori ellátást (szállás, étkezés, tehetségfejlesztő foglalkozások, egyéb programok). A nyertesek a későbbiekben részt vehetnek az évközi tehetséggondozó programokon és bekerülhetnek az “Útravaló Ösztöndíj” programba is.

 

A tábor (várható) időpontja: 2016.július 11-17.

A tábor helyszíne: véglegesítés alatt

 

A pályázás menete:

A pályázat két fordulós.

Az első fordulóban szükséges dokumentumok:

  1. Pályamunka – Válassz egy olyan, vízhez, illetve levegőhöz kapcsolódó témát, ami szerinted a legizgalmasabb vagy a legfontosabb az emberiség történetében, mindennapi életében!

– A természettudományok érdekelnek? Kutass, böngéssz és fogalmazd meg egy-két oldal terjedelemben vagy mutasd be egyéb multimédiás (videó, diavetítést) technikával számodra mi a legérdekesebb ebben a témában! Mi az, ami leginkább megfogott, elgondolkodtatott? Milyen kutatási eredményeket, összefüggéseket találtál a víz és/vagy a levegő témakörében? Saját, önálló gondolataidra, ötleteidre, kreatív alkotásaidra vagyunk kíváncsiak!

– Ha művészeti irányultságú vagy, mutasd be mi ragad meg leginkább a két elem (víz és levegő) kapcsán! A harmóniájuk? Ellentétük? Szimbolikájuk?

Pályázhatsz képzőművészeti (rajz, festmény , plasztika) vagy irodalmi alkotással (vers, próza, képregény) is.

  1. Bemutatkozás – Pályaműved mellé feltétlenül írj magadról egy rövid (egy oldalas) bemutatkozást! Mi az érdeklődési köröd, mit csinálsz a legszívesebben? Milyen eredményeid, terveid vannak a jövőre nézve?
  2. “Pályázási jelentkezési lap” kitöltése, személyes adatok megadása, szülő/gondviselő aláírásával

 

A pályázat beadási határideje: 2016. március 31.

Benyújtás módja: elektronikus formában, postai, vagy személyes úton

E-mail: messzehangzo.iroda@gmail.com

Cím: 1011 Budapest, Hunyadi János út 13.

 

A második fordulóban a pályázóknak egy részletes szülői adatlapot és egy iskolai osztályfőnök által kitöltött adatlapot kell beküldenie.

 

Elbírálási rend:

A mindkét forduló követelményeinek megfelelő jelentkezők közül a pályázat nyerteseit – a pályamunka minősége, a felmért családi helyzet és a tehetségterület alapján – az Alapítvány Szakmai Tanácsadó Testülete választja ki. A tábori helyet elnyerő (és a várólistára kerülő) pályázókat az Alapítvány e-mailben (külön kérés esetén más módon is) értesíti.

 

A pályázat részletes feltételeit és a jelentkezéshez szükséges formanyomtatványokat a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány honlapján vagy Facebook oldalán érheti el.

 

További információ:

http://www.messzehangzo.hu

http://www.facebook.com/messzehangzo

E-mail: messzehangzo.iroda@gmail.com

Tel.: 20/665-9993, 20/665-9996

 

Írta: pafi.hu

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet