Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Egy évvel később vezetik be az új Nemzeti alaptantervet

Az eredetileg tervezett 2018 helyett csak 2019 őszétől vezetnék be az új et, mondta Palkovics László oktatási államtitkár egy kedden tartott háttérbeszélgetésen.

 

Az elmúlt hetekben több helyen elhangzott: 2018-ra készül el az új Nemzeti alaptanterv (Nat) amely a minden iskolában kötelező tananyagot és ennek elosztását határozza meg.

 

Az új Nat-nak fontos szerepe lesz a diákok terheinek csökkentésében. Korábban Palkovics László oktatási államtitkár az Indexnek is arról beszélt, hogy ezt a célt nemcsak a tananyag csökkentésével és átstrukturálásával szeretnék elérni, hanem az iskolai szünetek idejének megváltoztatásával is. Az elképzelések szerint a tanév hosszabbodhat, belelóghat a nyárba, emiatt a nyári szünet rövidebb lenne, viszont több pihenőt adnának az őszi és a tavaszi szünetben a diákoknak és a tanároknak. Erről egyelőre még nincs végleges álláspont.

 

Palkovics László kedden azt mondta: elkezdődött az új alaptanterv kidolgozása. A köznevelési kerekasztal legutóbbi ülésén azonban az ezen dolgozó munkacsoport szakértői úgy vélték: a 2018-as bevezetés túl korai lenne. Ezért 2019 szeptemberétől vezetnék be az új tantervi szabályozást.

Az államtitkár nem említette, de a halasztásban szerepet játszhat az is, hogy nem akarják terhelni a 2018-as választási kampányt az oktatásról folyó vitákkal.

 

Forrás: Index

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet