Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Digitális okostantermeket adtak át Kisvárdán

A tanulást és a tanítást segítő interaktív digitális okostantermeket adtak át pénteken Kisvárdán.

 

A Bessenyei György Gimnáziumban megtartott eseményen részt vett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Facskó István, a Samsung Electronics Europe regionális vezetője. A felső-szabolcsi városban a Samsung által indított program révén összesen három okostanteremet alakítottak ki.

 

A digitális technika és eszközök fontosak, de a legfontosabbak a tanárok, a diákok és a tanítói munka maradt – hangsúlyozta Facskó István. A dél-koreai óriáscég regionális vezetője hozzátette, a most átadott eszközök arra szolgálnak, hogy megkönnyítsék és élményszerűvé tegyék a tanárok munkáját és a diákok tanulását.

 

Digitális okostantermeket adtak át Kisvárdán-belso

 

A nagyméretű fali monitorokat, a több mint száz munkaállomásként használható táblagépeket, illetve az internetelérést lehető tevő wi-fi csomagokat és szoftvereket az intézmények erre kialakított tantermeiben használhatják a diákok. A rendszer segítségével a tanár a képernyőjének megosztásával a diákok számára is elérhetővé teszi az eszközén lévő tartalmat, a diákok az “okostollal” akár “kézzel” írhatnak bele az anyagba.

 

A rendszer további előnye, hogy a tanár csoportos feladatokat adhat ki az órán, a diákok csoportokba rendeződve, akár egyszerre tudnak ugyanarra a képernyőre írni. Lehetőség van az óra után egy közös könyvtárból letölteni az adott óra anyagát, a tanárok pedig tesztek készítésével ellenőrizhetik diákok tudását.

 

Az eszközöket a Bessenyei György Gimnázium Alapítvány, Szakképzésért Alapítvány és a kisvárdai 2. számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány pályázaton nyerte el. Az iskolánként elnyert 8 millió forintos pályázati összeg a technikai infrastruktúra kialakítását, valamint mintegy hatvan tanár kétnapos képzését tartalmazta.

 

A kisvárdaival együtt már húsz digitális okostanterem működik az országban.

Az IKT eszközök alkalmazása az idegen nyelvi oktatásban >>

 

Írta: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet