Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Csaknem 1500 tehetségpont van a Kárpát-medencében

Ma már csaknem 1500 tehetségpont található a Kárpát-medencében, így 30-40 kilométeren belül mindenhol található szakember, aki segít a csatlakozásban a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) programjaihoz.

 

A pedagógusok szerepe kulcsfontosságú a tehetségek felismerésében, de egy szint után mentor, kutató keresése válhat szükségessé a továbblépéshez. A tehetséges fiatalokat külföldi versenyre kijuttatással vagy kommunikációs készségfejlesztéssel, önbizalmának növelésével tudják segíteni, akár pszichológusok bevonásával.

Bajor Péter a MATEHETSZ ügyvezető elnöke - Forrás: matehetsz.hu

Bajor Péter a MATEHETSZ ügyvezető elnöke – Forrás: matehetsz.hu

Immár tíz éve működik a MATEHETSZ, amely a tehetségek helyi támogatására Kárpát-medencei tehetségsegítő hálózatot működtet.  Magyarország trendet teremtett a tehetséghálózat kialakításával, amire Európa is felfigyelt, és mára 17 másik országban több mint 300 ilyen tehetségpont működik az unióban.  148 köznevelési intézmény és civil szervezet csatlakozott Magyarországon elsőként az európai tehetségsegítő hálózathoz. A hálózat nemzetközileg akkreditált tagjai, az európai tehetségpontok segítséget nyújtanak az egymástól távol élő, különleges képességű diákoknak, fiataloknak, mentoroknak a tehetségük kibontakoztatásában, fejlesztésében.

 

A tehetségpontok találkozója című szakmai konferencián azok a magyarországi intézmények vehették át hivatalosan is az Európai Tehetségközpontok elismerést, amelyeket az Európai Tehetségtanács (ECHA) kvalifikált.

 

Forrás: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet