Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Biztosítottak a források az Arany János Program folytatásához

Az Arany János Program továbbra is segíti a hátrányos helyzetűek tanulmányait, az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján biztosított a forrás a program folytatásához – közölte az oktatási államtitkárság.

 

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a tehetséges, hátrányos helyzetű diákok számára nyújt támogatást a program, amelynek célja az esélyteremtés és tehetséggondozás azon társadalmi rétegek számára, amelyek tagjai a program segítsége nélkül nem jutnának el felsőoktatási intézményekbe.

 

A tehetséggondozó programban részt vevő középiskolások 80 százalékát felveszik felsőoktatási intézménybe. A statisztikák azt mutatják, a programból kikerülő hallgatók között szinte nincs lemorzsolódás, szemben a felsőoktatásra ma jellemző 30-35 százalékos aránnyal.

 

A kerettanterven kívüli órák és a tehetséggondozó foglalkozások megvalósítására igényelhető támogatás intézmények közötti elosztása megtalálható a www.kormany.hu oldalon.

 

Írta: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet