Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Beszámoló a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programban lezajlott képzésekről

Nagy megtiszteltetés kiadónk számára, hogy a határon túli pedagógusok képzésére irányuló szakmai törekvéseinket megvalósíthatjuk a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretén belül.

 

 

Október 5-én Grezsa István kormánybiztos úr és Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár úr közreműködésével került sor a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében bonyolódó budapesti képzések ünnepélyes megnyitójára a Duna Palotában.

Ide érkeztek a határon túli óvodapedagógusok, akik október 06-07-08-án részt vettek a szakmai továbbképzéseken.

 

Az egyik csoportban a kisgyermekekkel foglalkozó külhoni magyar óvodapedagógusok a cselekvő, felfedező tevékenység szervezésének módszertanát megismervén bővíthették módszertani kultúrájukat. Az előadók bemutatták a változások főbb szakmai konzekvenciáit (3 éves kortól kötelező óvodáztatás, az iskolakészültség megállapításának kompetenciája, stb.).

 

image3 image4

A másik csoportban a projektpedagógia alkalmazását sajátíthatták el a résztvevők, akik nagy igyekezettel gondolták végig, hogy lehetne a gyermekközpontú szemlélet gyermeki önálló tevékenységére alapozott gyakorlatot megérteni és összeilleszteni az otthoni rendszerükkel

 

Az óvodai speciális nevelés területén elengedhetetelen korai fejlesztésről, a koragyermekkori intervenció ismeretéről szóló továbbképzésen pedig a korai fejlesztés és az óvodai speciális ellátás területeit, eszközrendszerét, módszereit mutatták be előadóink a határon túli magyar óvodapedagógusoknak.

 

 

A jó hangulatú, sok új ismeretet és élményt nyújtó képzésekről az óvónők feltöltődve tértek vissza Erdélybe, Felvidékre, Kárpátaljára és a Vajdaságba.

 

image2 image1

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet