Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Az okostelefonra költözik a természettudományos tananyag

A gyerekeket nem tanítani kell, hanem segíteni nekik abban, hogy felfedezzék a világot. A tanár nem padba kényszerítő hatalom, hanem olyan mentor, aki vezeti diákjait a megismerés útján.  Ez azonban ma egyre nehezebb a harminc fölötti osztálylétszám és a negyvenöt percekre szűkített tanórák világában. A GEOMATECH Program fejlesztéseinek köszönhetően azonban a természettudományos tantárgyak tanításában ismét lehetőség nyílik a tanulók motiválására, az egyéni kísérletezésre.

 

A 24 hónapos, 2014-ben indult program keretében elsőként okoseszközökkel elvégezhető matematikai kísérleteket dolgoztak ki, majd sor került a fizikai és az egyéb természettudományos feladatok fejlesztéseire is, melyeket szeptember 8-án mutatták be.

 

 

Mobiltelefonnal végezhető kísérletek segítségével, játékosan tanulhatnak mostantól a diákok például a gyorsulásról, a sűrűségről és a gravitációról az általános iskolától az érettségiig, hiszen a magyar fejlesztésű siker, a GEOMATECH Program újabb mérföldkőhöz érkezett. Elkészültek, és a technológiai tesztek függvényében hamarosan bárki számára elérhetőek lesznek a GEOMATECH oldalán azok a mobileszközökkel is elvégezhető kísérletek, amelyek az okostelefonok érzékelőit hívják segítségül. Ezeken keresztül szemléltetik majd a fizika törvényszerűségeit kicsik és nagyok. A matematika és fizika oktatásában egyedülálló, interaktív módszer a világ egyik legnagyobb oktatási konferenciáján, az ECER nemzetközi közönsége előtt mutatkozott be a Budapesti Corvinus Egyetemen.

 

 

A GEOMATECH Projekt keretében ezernél is több matematikához kapcsolódó digitális tananyagegységet hoztak létre, amely lefedi első osztálytól az érettségiig az egész matematikai tananyagot, a program fejlesztői azonban nem álltak meg itt. Mint dr. Juhos István, a GEOMATECH Projekt szakmai vezetője elmondta: a geomatech.hu oldalon most már 600 darab természettudományos tananyagegység is elérhető – amelyek interaktív tartalmukkal kísérletezésre buzdítják a diákokat a fizika és más természettudományok területén.

 

 

A programot pedagógus-továbbképzéseken is bemutatták

 

A projektet egy év alatt 60 településen, 958 iskolában 2471 pedagógussal ismertették meg. A 2014 szeptemberétől induló, egy éven át tartó, ingyenes, akkreditált pedagógus-továbbképzések az általános és a középiskolában oktatott fizikához és természettudományokhoz kapcsolódtak. Céljuk az volt, hogy a pedagógusokat megismertessék a projekt keretében létrehozott digitális tananyagegységekkel és a GEOMATECH keretrendszerében rejlő, az órai munkájukat és az otthoni felkészülésüket hatékonyan támogató, korszerű lehetőségekkel.

 

 

A GEOMATECH Projekt az elkészült matematikai és fizikai oktatási anyagokhoz ingyenes online hozzáférést (http://tananyag.geomatech.hu/) biztosít valamennyi érdeklődő számára.

(Forrás: Edupress)

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet