Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Az NKE hallgatói nyerték a nemzeti kiberversenyt

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának hallgatói nyerték a nemzeti kiberversenyt, így ők utazhatnak tavasszal a genfi Cyber 9/12 nemzetközi vetélkedőre – tájékoztatták az MTI-t.

 

Közleményükben felidézték: második alkalommal szervezték meg az IT-biztonsági szakma egyik legjelentősebb rendezvényét, a ProDay konferenciát. Ezen a rendezvényen tartották meg – az NKE és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közreműködésével megszervezett – első nemzeti kiberverseny döntőjét, amelyen négy csapat mérte össze tudását és kríziskezelő képességeit.

 

A négy nyertes diák és felkészítőjük, Gyaraki Réka rendőr százados utazását és ellátását a ProDay IT-Biztonsági Konferencia és Expo bevételeiből finanszírozzák.

 

 

A Cyber 9/12 európai döntőjét az Atlanti Tanács a Genfi Biztonságpolitikai Központtal (GCSP) együttműködve rendezi meg. A hallgatók fiktív forgatókönyv alapján egy nagyszabású, az európai rendszerek ellen irányuló számítógépes támadásra reagálnak. Az lesz, a feladatuk, hogy ajánlásokat tegyenek védekező intézkedésekre, valamint összehangolják a különböző szereplők eltérő érdekeit a közös fellépés megvalósításához. A versenyzők az ötleteikből és javaslataikból egy kollektív kiberbiztonsági válságkezelő tervet állítanak össze, amelyben számításba veszik a többi között a NATO, az EU és az érintett államok politikai és irányítási struktúráját – olvasható a közleményben.

 

 

Forrás: MTI

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet