Termék Kategóriák
0 termék - Ft

„Álomút” gyermekrajzpályázat 2016

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. immár negyedik alkalommal hirdet rajzpályázatot 1-8. osztályos gyerekek számára „Álomút” címmel.

 

Mi is az a Magyar Közút? 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a több mint 31 000 kilométernyi országos közúthálózat fenntartási és üzemeltetési feladatait látja el.

 

Mit jelent ez? 

Ahhoz, hogy az országutakon és az autópályákon közlekedni tudjunk, folyamatosan karban kell tartani, vagyis többek között a burkolati hibákat ki kell javítani, a közlekedéshez szükséges táblákat és útburkolati jeleket biztosítani szükséges, az útszéleket rendben kell tartani, a havat el kell takarítani. Mindezen feladatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi, valamint társaságunk üzemelteti az Útinformot és a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményt is. Az Útinform feladata, hogy a közlekedés megkönnyítése érdekében tájékoztassa az úton lévőket például a balesetekről, útlezárásokról. A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény a római kortól napjainkig mutatja be az út- és hídépítés történetét, emlékeit, az útépítéshez kapcsolódó gépeket és tárgyakat. A szabadtéri parkban útépítő gépek, úthengerek, hómarók, illetve hídskanzen található.

 

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet közlekedési hírszerkesztőnek lenni? Lennél útépítő mester? Szívesen kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Szívesen megosztanád ezeket az élményeket az osztálytársaiddal is?

 

Ha kérdéseinkre IGEN! a válaszod, akkor nincs más dolgod, mint pályázatunkon elindulni!

 

Küldj egy rajzot nekünk, aminek a témája az úthoz kapcsolódik, például közlekedés, útépítés, az út és környezet kapcsolata, az úton lévők tájékoztatása (Útinform) stb., hiszen a nyeremény nem más, mint egy osztálykirándulás Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába, a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe!

Kedvcsináló az előző évek munkáiból

Pályázati kategóriák

  • 1-2. osztályosok
  • 3-4. osztályosok
  • 5-6. osztályosok
  • 7-8. osztályosok
  • gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek

Közönségszavazás

A Magyar Közút a társaság Facebook oldalán (www.facebook.com/MagyarKozut) a beérkezett művek előzsűrizését követően, várhatóan 2017 januárjában közönségszavazást szervez. A legtöbb lájkot gyűjtő alkotás készítőjét egy osztálykirándulással jutalmazzuk. A közönségszavazás pontos időpontjáról a Magyar Közút Facebook oldalán tájékoztatjuk az érdeklődőket.

 

 

A nyeremény

A zsűri döntése alapján mind az öt kategória nyertese, valamint a közönségszavazás győztese oklevélen és tárgyjutalmon túl egy-egy osztálykirándulást nyer a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe.

A nyeremény tartalmazza a nyertes osztályának Kiskőrösre a Közúti Szakgyűjteménybe történő buszos oda-vissza utaztatását, illetve a múzeumi tárlatvezetést, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. A gyerekek találkoznak Józsival, a „Robog az úthenger” film főszereplőjeként híressé vált úthengerrel is.

Az osztálykiránduláson kívül a kategória győztesek művei a díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin.

Az osztálykirándulásokon túl 200 db 5000 Ft értékű ajándékutalvány is gazdára talál.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a díjak darabszámán változtasson.

 

 

Pályázati feltételek

A  pályázatra egy gyermek egy alkotást küldhet be. A több alkotást beküldő gyermek kizárja magát a művek elbírálásából. A pályázaton magyarországi iskolába járó gyermekek vehetnek részt.

A versenyben kizárólag az A4-es méretű alkotások kerülnek elbírálásra. A műveket paszpartuba vagy egyéb keretbe helyezni tilos! A művek elkészítéséhez bármilyen anyag, illetve technika használható (ceruza, zsírkréta, vízfesték stb.), de egyéb alkotással (például szobor) nem lehet pályázni.

A pályázatra az eredeti példányt szükséges beküldeni, elektronikus formában leadott pályamunkákat nem fogadunk el. Konkrét szervezetet vagy márkanevet tartalmazó képeket nem fogadunk el.

A pályázaton csak olyan alkotással lehet részt venni, amely más pályázaton nem vett részt.

A pályaműhöz csatolni kell a felhívás végén található adatlapot kitöltve. Egy borítékban több pályázat is beküldhető, de minden pályaműhöz külön kérjük csatolni az adatlapotAzok a pályázatok, amelyekhez nincs csatolva a kitöltött adatlap vagy olvashatatlanul, illetve hiányosan került kitöltésre, nem kerülnek elbírálásra. 

 

 


Az alkotásokat zárt borítékban a következő címre kérjük
postán vagy személyesen eljuttatni:

Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály
„Álomút” gyermekrajzpályázat
1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

Postára adás határideje: 2016. november 30. éjfél

Az eredményhirdetés várható ideje: 2017. február közepe

A nyerteseket a pályázati adatlapon feltüntetett telefonszámon és/vagy e-mail elérhetőségen értesítjük. A díjazottak nevei és a műveik az eredményhirdetés után megtekinthetőek lesznek a Magyar Közút honlapján (www.kozut.hu).

A beérkezett rajzokat a Magyar Közút vezetőiből és munkatársaiból álló zsűri értékeli.

A pályamű beküldésével a pályázó, illetve a pályázó törvényes képviselője beleegyezését adja a pályázaton való részvételhez.

A pályázaton való részvétellel a készítő a beküldött pályázati anyag felhasználási jogdíjairól egyszer és mindenkorra lemond. A pályázó, illetve a pályázó törvényes képviselője a pályamű beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy alkotása szakmai kiadványokban, oktatásokon vagy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyilvános felületein szerepeljen vagy felhasználásra kerülhessen. A pályázat lezárását követően a beküldött anyagokat nem áll módunkban visszajuttatni, azok a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményének tulajdonába kerülnek.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a kommunikacio@kozut.hu e-mail címen lehet.

 

Forrás: http://internet.kozut.hu/Lapok/rajzpalyazat2016.aspx

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet