Termék Kategóriák
0 termék - Ft

A PROJEKT PRODUKTUMAI

A GSS projekt az óvodás gyermekek általános iskolába való zökkenőmentes átmenetét hívatott elősegíteni.

 

A projektben létrehozott fő produktumok: egy diagnosztikai és értékelő eszköz (PREDICT), továbbá két útmutató, melyek  nemcsak a PREDICT értékelő eszköz keletkezéséről ad információt, hanem arról is, hogy hogyan szerezzünk értékelhető információkat a gyermek haladásáról a pedagógiai diagnosztika se gítségével.

 

Az elmúlt hónapokban a partneróvodák alaposan megvizsgálták a Good SS projektben kifejlesztett produktumokat, amelyek az alábbiak:

  1. PREDICT adatlapdiagnosztikai eszköz a gyermekek óvodai fejlődésének nyomon követéséhez. Az úrlap a gyermekek kulcsfontosságú kompetenciáinak felméréséhez nyújt segítséget;

10 fő területet vizsgál, azokat is több szempontból. Megadja a szükséges támpontokat az óvodapedagógusoknak és a szülőknek.

 

  1. Módszertani útmutató óvodapedagógusokNAK: leírja, hogy hogyan szerezzünk információt a gyermekekről. Ismerteti a pedagógiai diagnosztika módszereit és eszközeit. Részletes segtséget nyújt abban, hogy hogyan dolgozzanak az óvodapedagógusok a PREDICT adatlappal, illetve hogyan kommunikáljanak a családdal különösen olyan esetekben, ahol a diagnosztikai felmérések nyomán beavatkozásra van szükség. Mindezeket a projektben részt vevő partnerintézmények gyakorlati példái támasztják alá.

 

  1. Kézikönyv szülőknek: amely útmutató a gyermek fejlődésének értékeléséhez és az óvodával folytatott kommunikációhoz. A kiadvány tanácsot ad a szülőknek ahhoz, hogyan küzdjenek meg a beszoktatási időszak nehézségeivel, saját kétségeikkel, hogyan kommunikáljanak az óvodapedagógusokkal. A kézikönyv két bevált jó gyakorlatot is közöl, amely az óvodapedagógusok diagnosztikai tevékenységének bemutatásához, illetve a pedagógusok és a szülők közötti hatékony együttműködéshez szolgál jó példával.

 

 

Good Start to School hivatalos projektoldala itt található.

GSS_plakat

*a plakátkép kinagyításához kattintson rá

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet