Termék Kategóriák
0 termék - Ft

A nyelvi érettségi legfőbb változásai

Az idei érettségi több változást is tartogat, ami nem csak a gyerekektől, de a pedagógusoktól is különös figyelmet érdemel. A feladattípusok változásaival és a pontszámítás átrendeződésével bizony az eddigiektől eltérő felkészülésre van szükség 2017-ben. Az írásbeli vizsgák már május 5-én kezdődnek, a szóbelieket pedig emelt szinten június 8-15 között, középszinten pedig 19-30 között tartják az iskolák.

 

 

Fontosabb változások az Élő idegen nyelv érettségiben 2017-től:

 

1. A NAT-hoz igazítva az élő idegen nyelvi érettségi vizsga középszintje a Közös Európai Referenciakeret (KER) értelmében a B1 szintnek, az emelt szint továbbra is a B2 szintnek felel meg. Ennek alapján mind a követelményekből mind a vizsga leírásából kikerültek az A2-re vonatkozó magyarázatok, az A2 szintnek megfelelő feladatok.

 

2. A módosítás törli az eddigi hat nyelvre (angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol) vonatkozó külön-külön mellékleteket, és ÉLŐ IDEGEN NYELV címen közös vizsgakövetelményt és vizsgaleírást ír elő minden egyes élő idegen nyelvre.

 

3. A vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészül egy tizedikkel, a gazdasággal.

 

A német érettségire segítheti a felkészülést például legújabb tankönyvcsaládunk, a DaF leicht is. A könyvek a legújabb változtatásoknak megfelelő szempontrendszer alapján készültek, így kiváló kiindulópontot jelenthet az új feladatok megismeréséhez. A könyvekhez rengeteg online segédanyag, a tanuláshoz látványos videoklipek és online tesztsorok is elérhetőek. Modern, innovatív, élményszerű nyelvtanulás a sikeres érettségihez.

 

Sok sikert kívánunk a felkészüléshez!

 

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet