Termék Kategóriák
0 termék - Ft

A digitális oktatás egyre nagyobb teret hódít hazánkban

A Samsung újabb SMART tantermeket adott át a soltvadkerti Kossuth
Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
épületében január 26-án.

 

Az egyre nagyobb teret hódító digitális oktatás a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja. A SMART School nem csupán digitális tanterem, digitális eszközökkel, hanem komplex oktatási program is, hiszen a tanároknak speciális tréninget, az iskoláknak pedig modern oktatási szoftvert biztosít. A SMART tantermekben a diákok a legmodernebb digitális eszközökkel – interaktív táblákon és táblagépeken – sajátíthatják el a digitális írástudást és a tananyagot.

 

 

A Samsung által létrehozott oktatási program lehetővé teszi, hogy az aktív iskolai tanulás után a diákok saját számítógépeiken is hozzáférhessenek a tananyaghoz, így azt az otthoni tanulás során is használni tudják.

 

 

Dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke elmondta: „vállalatunk Európa-szerte felelősséget érez a jövő nemzedéke iránt, és nemzetközi szinten támogatja az oktatást.” Hozzátette: „a megfelelő családi háttér és a szorgalom mellett a hatékony tanítás és az élményszerű tanulás a kulcsa annak, hogy a lelkes diákokból nagy tudású, sikeres felnőttek válhassanak”.

 

 

A Soltvadkerten átadott SMART osztálytermek a Samsung, az Akker-Plus Kft. és a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola együttműködése kapcsán jöttek létre. A két tantermet Galaxy Note 10.1 2014 Edition táblagépekkel és Samsung interaktív táblákkal szerelték fel, a tanárok pedig az ELTE Tanulást elősegítő Technológiai Labor munkatársainak köszönhetően sajátíthatták el a SMART School szoftver használatát, az interaktív, digitális módszertant.

 

 

Az intézmény igazgatója, Udvarhelyi Attila hozzátette: „a soltvadkerti iskolára mindig is jellemző volt a folyamatos újítások bátor kezdeményezése, támogatása. Ezen hagyományokat követve, élve az adódó lehetőséggel vágtunk bele a SMART School program bevezetésébe, kiépítésébe. Szó szerint is az építésébe, mert most csak az alapokat tettük le. Remélhetőleg masszív alapokat, melyre tovább építkezve formálhatjuk, alakíthatjuk ki az álmainkban élő XXI. századi iskolát, ahol nem nyűg, nem kényszer a tanulás és a tanítás, ahová szívesen jár diák és tanár”!

 

 

(Forrsá: Edupress)

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet