Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

Személyiségfejlesztés a művészet eszközeivel. Kreatív technikák felhasználási lehetőségei a személyiségfejlesztésben és a tehetséggondozásban

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont 2017. május 18,19,20.
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus továbbképzés

A továbbképzés ismerteti a különböző művészeti ágakon alapuló terápiás formákat és rávilágít a pedagógus lehetőségeire a személyiségfejlesztés, tehetséggondozás, közösségformálás, stresszoldás, indulatkezelés terén.

 

 

A továbbképzés célja:
A továbbképzés célja a résztvevő pedagógusok elméleti és módszertani ismereteinek bővítése a kreatív technikák alkalmazási lehetőségeiről a személyiségfejlesztésben. Cél, hogy a pedagógusok művészettörténeti példákon keresztül ismerjék meg a különböző önkifejezési formákat, váljanak képessé felismerni a tehetséges gyermekeket, és segíteni tudják őket képességeik kibontakoztatásában.

 
A résztvevők szerezzenek ismereteket egyes művészeti ágakhoz kapcsolódó terápiás módszerekről, azok hatásmechanizmusáról, általános és tantermi felhasználási formáiról és ezáltal bővítsék pedagógiai eszköztárukat.

 
További cél a kreatív, aktivitást igénylő feladatokon keresztül a szempontváltás facilitálása, a művészeti formák új megvilágításba helyezése. Fontos cél emellett, hogy maguk a résztvevők is megtapasztalják a felszabadult, gátlások nélküli alkotás örömét és felébredjen szunnyadó kreativitásuk.

 

A program tartalmának rövid ismertetése:
Személyiségfejlesztés a művészet eszközeivel. Kreatív technikák felhasználási lehetőségei a személyiségfejlesztésben és a tehetséggondozásban

 

 

A pedagógiai munka fontos része a gyermekek személyiségfejlesztése és tehetséggondozása. Továbbképzésünk olyan könnyen elsajátítható kreatív művészeti technikákkal ismerteti meg a résztvevőket, melyek tantermi keretek között is alkalmazhatók. A pedagógusok módszertani eszköztárának bővítésével képzésünk lehetőséget nyújt a tehetség felismerésére és kibontakoztatására, illetve az egyes művészeti ágak terápiás jellegű alkalmazására is.

 

 

A továbbképzés ismerteti a különböző művészeti ágakon alapuló terápiás formákat és rávilágít a pedagógus lehetőségeire a személyiségfejlesztés, tehetséggondozás, közösségformálás, stresszoldás, indulatkezelés terén.
Művészet

 

A program tematikai egységei a következők:

  1. A program céljának, ütemtervének, tematikájának, elvárásrendszerének ismertetése, téma iránti érzékenyítés.
  2. Művészet és önkifejezés
  3. A kreativitás, mint személyiségszervező erő
  4. A művészetterápia
  5. Dráma- és bábterápia
  6. Az ismeretek rendszerezése, összefoglalása, a művészetterápiás portfolió elkészítése

 

Az egyes tematikai egységek feldolgozásakor a jellemző módszerek és munkaformák a következők: prezentációval kísért előadás, kiscsoportos műhelymunka (ötletelés, miniprezentációk); nagycsoportos megbeszélések, önálló alkotás, portfolió készítés, a művészetterápiás módszerek kipróbálása egyéni vagy csoportmunkában: képzőművészet-, zene-, színházterápia, drámajáték elemeinek saját élményű kipróbálása. A képzésen a gyakorlat és az elmélet aránya 60-40%.

 
A Tanúsítvány kiadásának feltétele:
A továbbképzés összóraszámának 90%-án való részvétel.
Záróteszt sikeres kitöltése a képzés utolsó napján, legalább 80%-os eredménnyel.

 
Az ismeretek számonkérésének módja:

 

 

Záró ellenőrzésként a résztvevők zárótesztet írnak.
A tanúsítvány kiadásának feltétele a záróteszt sikeres kitöltése a képzés utolsó napján, azonnal a kontakt képzést követően. A megoldásra szánt idő: 60 perc.
A továbbképzés sikeres elvégzéséhez a tesztet minimálisan 80%-os eredménnyel kell teljesíteni.

 
Értékelési szempontok:
Az 30 kérdéses záróteszt a képzésen elsajátított ismeretek pontosságát, a tudásanyag elsajátítását és alkalmazását méri a következő témákban:
• a kreatív technikák alkalmazási lehetőségei a személyiségfejlesztésben
• művészettörténeti példák: önkifejezési formák
• a tehetség fogalma, összetevői, típusai, felismerése, gondozása, tehetségmodellek
• a kreativitás, mint személyiségszervező erő: képzelet és kreativitás a személyiségfejlesztésben
• a művészetterápia alapfogalmai, hatásmechanizmusa, formái, tantermi felhasználási területei
• zeneterápia, színház, dráma, gyermek pszichodráma, bábterápia.

 

Az akkreditált program részvételi díja a pedagógus-továbbképzésre fordítható keretből elszámolható, valamint időtartama a 120 órás kötelező képzésbe 30 órában beszámítható. Erről tanúsítvány kerül kiállításra.

 

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

A Dokumentumtár segítségével Ön gyorsan, percek alatt el tudja készíteni intézményének dokumentációit, szabályzatait.

 

sid_pics

Ne késlekedjen!

Rendelje meg most!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva