Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

Multikulturális érzékenyítő tanfolyam a kisebbségi és más nemzetiségű kisgyermekekkel foglalkozók körében

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont 2017. november 10., 17., 24.
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Minősített szociális továbbképzés - 30 kreditpont

Napjainkban már a kisgyermekek ellátási színterén, a bölcsődékben is megjelennek külföldi kultúrájú családok. A tanfolyam célja annak elérése, hogy a kisgyermeknevelő képessé váljon – ismeretei által – az egyenlő bánásmódra. A tanfolyam további célja az, hogy a kisgyermeknevelők multikulturális ismeretek megszerzésével és interkulturális kompetenciagyakorlatok segítségével felkészültebbek legyenek azokra az élethelyzetekre, amelyekkel munkájuk során szembesülnek, ha külföldi gyermek érkezik környezetükbe.

 

A résztvevők – különös tekintettel a szülő-szakember közötti viszonyra – empatizálást és asszertivitást is elsajátítanak.

 

Az interkulturális kompetenciák fejlesztésének alapvető feltétele a helyes önismeret és a nyitott személyiség. A kisgyermeknevelőknél ez a két személyiségvonás munkájuk alapfeltétele. Mégis az idegennel, az ismeretlennel való találkozás elbizonytalanítja a személyiséget. Az interkulturális kompetencia képessé teszi a szakembert arra, hogy a multikulturális szituációkban rejlő problémákat és lehetőségeket egyaránt felismerje, továbbá, hogy a sokszínűségben rejlő értékre felfigyeljen, és más, külföldi partnerekkel hozzáértő és értő viszonyba kerüljön.

 

A tanfolyam íve aszerint alakul, hogy a kisgyermekekkel való foglalkozás során már meglévő, erős és biztos képességeket önreflexiós módon felismertetjük a részvevőkkel. Ezeket a képességeket igyekszünk úgy beágyazni, hogy azok idegen, ismeretlen szituációban is felszínre kerüljenek. Ilyen képességek az önismeret, interkulturális kommunikációs készségek, empátia, nyitottság, rugalmasság, konfliktuskezelés, kreativitás.

 

Ezen képességek megerősítése és fejlesztése után a kulturális különbözőségek, a kulturális idegenségből, ismeretlenből fakadó negatív, de legalábbis félsszel telített attitűd lebontására kerül sor. Ebben segítenek a praktikus ill. az empatizáló, érzékenyítő gyakorlati elemek. A tanfolyam az alapvető elméleti ismeretek mellett, konkrét praktikus multikulturális ismereteket is tartalmaz.

 

A képzési program főbb pontjai:

  • Elméleti háttér és kulturális sokszínűség
  • Kultúra és interkulturális kompetencia
  • A hatékony együttműködés és a segítés módszerei

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

VIII.Országos Tanévindító Konferencia

10% csoportos kedvezmény
a 3. fő jelentkezése után

2017. augusztus 24. (csütörtök), 10.00 – 16.00

 

sid_pics

Ne késlekedjen!

Jelentkezzen most!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva