Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

HÍREK

Pedagógus-továbbképzések elégedettségmérői

A Raabe Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft. akkreditált pedagógus-továbbképzéseinek tartalmával és lebonyolításával kapcsolatos résztvevői elégedettségről szóló összesítést a mellékelt dokumentumban találja.

30. születésnapját ünnepli az Erasmus program

Külföldi nyelvtanfolyam, tanulmányút, módszertani továbbképzés, szakmai látogatás és nemzetközi együttműködések. Ezek mind elérhetők köznevelésben dolgozók számára is – uniós támogatással. Élmények, tapasztalatok és inspirációk várják a pedagógusokat az idén 30 éves Erasmus+ programban.

Intézmény-ellenőrzés és -értékelés

Az intézményi tanfelügyelet célja és alapja

Tevékenyen 2017 szeptemberétől indultak meg az intézményi ellenőrzések. A szakértők részéről is sok felkészülést, egyeztetést igényel az intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés. Jelenleg a gyakorlati tapasztalatok elején járunk. Ami már az elején látható, hogy az intézményekre továbbra is sok adminisztratív feladat hárul.

Biztonságos iskolakertek – egészséges talajokon!

Pályázati lehetőség iskolakertet működtető közösségek részére 
Az Iskolakertekért Alapítvány – a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH) közreműködésével – meghirdeti az iskolakerti talajok ingyenes bevizsgálásának III. pályázati körét 
Az Iskolakertekért Alapítvány és a NÉBIH Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának együttműködésével idén is lehetőség nyílik az Iskolakert-hálózat tagintézményei számára az iskolakertjeik talajának ingyenes bevizsgálására. Az együttműködés évente 10 iskolakert bevizsgálását teszi lehetővé, a megállapodás időtartama alatt. A 2016- os év tavaszán lezajlott 8 budapesti, valamint egy jászberényi Iskolakert-hálózati tag iskolakerti vizsgálata, 2016 év végén pedig újabb 5 iskolakert részesült a lehetőségben, már nemcsak a fővárosban, hanem országszerte. 
Jelen pályázati kör is nyitott minden – az egész ország területén működő – Iskolakert-hálózati tag számára. 

Interjú Kókayné Lányi Mariettával

Kókayné Lányi Marietta, a Gyermekek Háza programvezetője, a Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Program alapítója, pedagógiai vezetője, a TANÁRI LÉTkérdések és az Egyéni fejlesztés, személyre szabott nevelés szerzője válaszolt kérdéseinkre.

Olyan iskolát szeretnék, ahol a gyerekek nem alanyai, hanem tevékeny, aktív részesei lehetnének a tanulásnak, önálló döntésekkel, vállalásokkal, felelősséggel.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet