Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

HÍREK

Gif-ek az oktatásban

A gif egy olyan fájltípus, amely több képet képes egy fájlban eltárolni. A képek megadott időközönként váltják egymást így tulajdonképpen egy animációt (mini videót) hoznak létre. Automatikusan indulnak el és folyamatosan ismétlődnek, jellemzően pár másodperces hosszúságúak.

Nem is tanulunk, „csak” játszunk!

Memorizálandó szavak, évszámok, jelek stb. esetén készíthetünk a gyerekeknek – később ők is egymásnak dominókártyákat. Ennek tartalma lehet idegen szó, magyar jelentés, évszám és esemény, költő és verse, tehát bármilyen párosítható információ. Ehhez nyilván szükséges csomagolópapír vagy karton filcek és olló.

Nehezen olvas? Talán diszlexiás?

Gyakran hallom, hogy ha egy elsős gyerkőc nem olvas folyékonyan így január táján, akkor két perc alatt elkészül a diagnózis:  biztos diszlexiás. Sok esetben a szülők utánaolvasnak, mi lehet az oka a gyengébb olvasási teljesítménynek, és az internetről összeszedett jelekből már össze is rakják a diszlexia gyanúját, vagy a maga a tanító néni mondja ki elsőként a bűvös szót – a lényeg, hogy a gyermek skatulyába kerül.

Mit fejleszt a roller?

A Pöttyöslabda cikkében mindent megtudhatunk, ami a népszerű rollerezéssel kapcsolatban kérdésként merül fel bennünk: mikor érdemes elkezdeni? Milyen rollert válasszunk? A szünidő beköszöntével megszaporodnak majd a járdán a rollerező gyermekek, vigyázzunk rájuk! Szülőként pedig tegyünk meg mindent a biztonság érdekében: a bukósisak, a könyök- és térdvédő és egy jó kesztyű a kisebb eséseknél is sokat tompíthat.

Nagy ötlet: így is tanulhat nyelveket

Nem kell előre meghatározott helyen és időben tanulni egy nyelvet, amerikai kutatók ugyanis kitalálták, hogyan lehet úgynevezett hulladékidőket kitölteni ezzel.

VIII.Országos Tanévindító Konferencia

10% csoportos kedvezmény
a 3. fő jelentkezése után

2017. augusztus 24. (csütörtök), 10.00 – 16.00

 

sid_pics

Ne késlekedjen!

Jelentkezzen most!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva