Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

HÍREK

8 bevált módszer a hatékony tanulásért

Mint kiderült, a legtöbb diák főként a könyvei és a jegyzetei újraolvasása útján próbál tanulni; a pszichológusok laborkísérleteinek ill. a diákok körében végzett éles megfigyeléseinek eredményei azonban egyaránt azt mutatják, hogy ez egy nemcsak, hogy nem hatékony tanulási módszer, de borzasztóan rossz hatásfokú tanulási módszer. Az aktív tanulási stratégiák – így például tanulókártyák használata, vázlatrajzok készítése és az önmagunknak feltett kérdések – ennél sokkal hatékonyabbnak bizonyultak. A különböző témakörök vegyítése ill. a tanulási folyamat hosszabb időkereten belüli elosztása szintén jó ötletnek bizonyult.

VI. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró pályázat

A Gyermekjóléti Alapítvány, az Országos Mécs László Irodalmi Társaság, és a Pálffy Dénes Népfőiskola Akadémia, a nagy mesemondó, Benedek Elek születésének 158. évfordulója alkalmából meghirdeti a VI. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró pályázatot.

Mit tehetsz, ha úgy érzed, gyermeked eltávolodott tőled?

Néha teljesen lehetetlen küldetésnek néz ki, hogy valahogy újrakapcsolódjunk a gyermekhez. Ez egy hosszú folyamat, ami munkával jár és rengeteg türelmet igényel. Az alábbi összefoglaló segít a gyermekhez való kapcsolódásban, de még mielőtt drasztikusan változtatnál szokásaidon és nevelési módszereiden, nagyon fontosnak tartom hangsúlyozni, beszélj erről a szándékodról gyermekeddel. Értékelni fogja erőfeszítéseid és partner is lesz benne, hiszen számára is kedvezőbb élethelyzetet teremtesz az új szemlélet alkalmazása által.

Lelassul a diákok fejlődése a 8-10. évfolyam között

Elkészült az Oktatási Hivatalban a tavalyi országos kompetenciamérés elemzése, amelyben  4308 iskola 242 394 tanulója vett részt. 2016 tavaszán a hatodikos, nyolcadikos és tizedikes diákok  a szövegértést- és a matematikai eszköztudást vizsgáló tesztet töltöttek ki.

VIII.Országos Tanévindító Konferencia

30% előfoglalási kedvezmény
2017. május 31-ig!

2017. augusztus 24. (csütörtök), 10.00 – 16.00

 

sid_pics

Ne késlekedjen!

Jelentkezzen most!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva